FAQ
Vad kostar det?
Skeppsholmen: 525kr/person inklusive material, canvastavla (40x30cm) samt dryck, tilltugg samt professionell konstnär som guidar genom processen.

Var ligger det?
Centralt beläget på Skeppsholmen hos Kulturfyren på Slupskjulsvägen 26A, 111 49 Stockholm eller i Gamla stan hos restaurang Hjärtat på torget på Mälartorget 13, 111 27 Stockholm.

Behöver jag ha erfarenhet av att måla?
Absolut inte! Våra erfarna konstnärer hjälper till under processen och ger tips och råd hur du lyckas med din tavla.

Kan jag ta hem tavlan samma kväll?
Ja, akrylfärg torkar ganska fort så den är oftast torr när du går hem men det kan finnas partier med tjockare lager färg som inte hunnit torka helt än. Papperskasse att ta hem tavlan i ingår.

Hur stor är tavlan?
Den är 30x40cm.

Vi vill göra något kul i grupp som t.ex. ett företag som vill ha teambuildning el. kick-off, kväll med kompisgänget, after-work, födelsedagsfirande, möhippa/svensexa osv -  kan vi boka er och hur många kan vi vara?
Vad kul, klart ni kan boka oss! Vi tar emot 10-80 personer. Är ni färre än 10 tar vi givetvis emot er men ni debiteras då för 10 personer. Ring eller maila för mer info, ni kommer få en rolig och annorlunda upplevelse, vi lovar!

Måste alla måla samma motiv? Kan man inte få måla fritt?
Poängen med att alla målar samma motiv är att alla har då en gemensam utgångspunkt och förutsättning samtidigt som det är lätt att komma igång då man vet vad man ska måla.
Resultatet kommer självklart variera beroende på vem som har målat motivet och det är ju helt underbart! En vill ha en annan färg, den andra vill lägga till ett föremål och en tredje vill måla fritt. Det är målandet i sig som är poängen - vad och hur du målar spelar ingen roll. Konstnärens motiv kan kopieras rakt av eller ses som inspiration, du väljer vad du vill göra med det. Och det viktigaste av allt - tävlande och prestationsångest lämnar vi utanför dörren. Här är det prestigelöst och kul som är ledorden!

Vad är CANDLE NIGHT PAINT NIGHT? En gång i månaden säger vi hej då till elektriciteten och målar enbart med levande ljus som enda ljuskälla! Missa inte det,  vi lovar att du kommer få en magisk kväll!


Vad ska jag ha på mig?
Alla får förkläden men ta på dig något som tål färg för trots förkläden så har färgen en förmåga att vandra sin egen väg...

Är lokalen handikappanpassad?
Ja, den är handikappanpassad och det fungerar utmärkt att vistas i Kulturfyrens lokaler med t.ex. rullstol eller rullator.

Hur är det med akrylfärg och miljön?
Vi tänker förstås på miljön och hanterar färg och övrigt material (penslar, paletter osv.) med målet att ha minsta möjliga miljöpåverkan. T.ex. så torkar akrylfärg snabbt och hinner torka före sista steget i målningen. Därför fyller vi på paletterna successivt så färg inte slängs bort i onödan. Självklart får du så mycket färg du behöver till ditt konstverk!

Finns det möjlighet att göra detta på engelska? Is it possible to do it in English?
Ja, våra konstnärer kan undervisa på engelska. Sure! All our artists can teach the class in English.

Jag vill ge bort en Måla och Skåla-upplevelse i present, har ni presentkort?
Visst har vi det, kontakta oss så hjälper vi till med presentkort!


Jag måste avboka, hur gör jag?
Avbokning sker kostnadsfritt senast 24 timmar före bokat pass. Vid avbokning inom 24 timmar före bokat pass debiterar vi hela kostnaden. Du kan avboka på telefon 072-920 33 46 eller skicka ett mail till info@malaochskala.se.