FAQ
Vad kostar det?
Måla och Skåla för allmänheten: 695kr/person inkl. material, canvastavla (40x30cm), vin/alkoholfritt, tilltugg samt professionell konstnär som guidar genom processen.
Måla och Skåla - Alkoholfritt för allmänheten: 635kr/person inkl. material, canvastavla (40x30cm), alkoholfri dryck, tilltugg samt professionell konstnär som guidar genom processen.
Måla och Skåla - FrukostMåla för allmänheten: 650kr/person inkl. material, canvastavla (40x30cm), frukost samt professionell konstnär som guidar genom processen.
Privatbokningar: kontakta oss för offert!


Var ligger det?

Centralt beläget i Vasastan på Frejgatan 21, 113 49 Stockholm.

Behöver jag ha erfarenhet av att måla?

Absolut inte! Våra erfarna konstnärer hjälper till under processen och ger tips och råd hur du lyckas med din tavla.

Kan jag ta hem tavlan samma kväll?
Ja, akrylfärg torkar ganska fort så den är oftast torr när du går hem men det kan finnas partier med tjockare lager färg som inte hunnit torka helt än. Papperskasse att ta hem tavlan i ingår.

Hur stor är tavlan?
30x40cm

Vi vill göra något kul i grupp som t.ex. ett företag som vill ha teambuildning el. kick-off, kväll med kompisgänget, after-work, födelsedagsfirande, möhippa/svensexa osv -  kan vi boka er och hur många kan vi vara?
Vad kul, klart ni kan boka oss! Vi tar emot 1-26 personer på Frejgatan 21 i Vasastan och större sällskap (27-70 pers) på Skeppsholmen. Är ni färre än 10 tar vi givetvis emot er men ni debiteras då för 10 personer. Ring eller maila för offert! 

Måste alla måla samma motiv? Kan man inte få måla fritt?
Poängen med att alla målar samma motiv är att alla har då en gemensam utgångspunkt och förutsättning samtidigt som det är lätt att komma igång då man vet vad man ska måla.
Resultatet kommer självklart variera beroende på vem som har målat motivet och det är ju helt underbart! En vill ha en annan färg, den andra vill lägga till ett föremål och en tredje vill måla fritt. Det är målandet i sig som är poängen - vad och hur du målar spelar ingen roll. Konstnärens motiv kan kopieras rakt av eller ses som inspiration, du väljer vad du vill göra med det. Det här är ju Fun Art, där prestationsribban är lägre än lägst så ha kul och ta det för vad det är!

Vad är CANDLE NIGHT PAINT NIGHT? En gång i månaden den mörka delen på året säger vi hej då till elektriciteten och målar enbart med levande ljus som enda ljuskälla! Missa inte det,  vi lovar att du kommer få en magisk kväll!


Vad ska jag ha på mig?
Alla får förkläden men ta på dig något som tål färg för trots förkläden så har färgen en förmåga att vandra sin egen väg...

Är lokalen handikappanpassad?
Frejgatan 21 är inte handikappanpassad. Kulturfyrens lokaler på Skeppsholmen är handikappanpassade och fungerar med t.ex. rullstol eller rullator. Hör gärna av dig om behov finns.

Hur är det med akrylfärg och miljön?
Vi tänker förstås på miljön och hanterar färg och övrigt material (penslar, paletter osv.) med målet att ha minsta möjliga miljöpåverkan. T.ex. så torkar akrylfärg snabbt och hinner oftast torka före sista steget i målningen. Därför fyller vi på paletterna successivt så färg inte slängs bort i onödan. Självklart får du så mycket färg du behöver till ditt konstverk!

Do you have classes in English?
Sure! All our artists can teach the class in English so get ready to join in on the fun!

Jag vill ge bort en Måla och Skåla-upplevelse i present, har ni presentkort?
Visst har vi det, kontakta oss så hjälper vi till med presentkort!

Finns det alkoholfritt alternativ?
Alla event erbjuder självklart alkoholfritt alternativ. Det är inte alkoholen som står i centrum när vi skålar utan det är en vänskaplig gest, ett sätt att hälsa och lyckönska varandra. Oftast har vi födelsedagsfirare hos oss som vi skålar för och ibland pausar vi i måleriet för att färgen ska torka lite och passar då på att skåla. Vad som finns i glasen har ingen betydelse.

Ordnar ni barnkalas?
Småpenslarna är vår barnavdelning och där är konceptet detsamma som för vuxna minus alkoholen och en mer anpassad måleritid. Barnen älskar Fun Art så hör av er om ni vill boka kalas eller bara komma med en grupp barn! Ingen åldersgräns men någonstans vid 4 år känns som en bra startålder (givetvis individuellt men kom ihåg att de minsta behöver lite hjälp av en förälder att måla).


Jag måste avboka, hur gör jag?
Avbokning sker kostnadsfritt senast 24 timmar före bokat pass. Vid avbokning inom 24 timmar före bokat pass debiterar vi hela kostnaden. Du kan avboka via Timecenter, på telefon 072-920 33 46 eller skicka ett mail till info@malaochskala.se.